bg image

NATJEČAJ intro

 

 

 

Ellie on the Road

Prijavi se na natječaj!

bg image

O projektu

Ellie on the Road projekt je osmišljen povodom 70. obljetnice donošenja Opće deklaracije o ljudskim pravima i zbog uloge Prve dame svijeta Eleanor Roosevelt u njenom donošenju kao predsjednice UN-ovog Odbora za ljudska prava.

Želimo vizualno prikazati prava koja nam pripadaju kao ljudima u bilo kojem dijelu svijetu, ljudima bez obzira na boju kože, spol, seksualnost, vjeroispovijest, socijalni status, jezik, političko ili drugo mišljenje.Kako bismo mladima približili koncept ljudskih prava i odgovornosti koje proizlaze i njih zamolili smo mlade širom Hrvatske za pomoć. Zamolili smo mlade da nam svojim fotografijama pokažu kako oni vide pojmove poput doma, sigurnosti, odgovornosti, solidarnosti, slobode, rada, obrazovanja i dr. Veliku pomoć u pokretanju projekta dobili smo od učenica iz Zagreba, Siska i Gunje koje su odvojile svoj slobodan vikend kako bi nam pomogle u razradi ideje.

Od pristiglih fotografija stručni fotografski žiri odabrati će najbolje od kojih će se napraviti putujuća izložba koju interaktivno želimo pokazati što više mladih širom RH, a 5 gradova imamo već u planu (Zagreb, Sisak, Gunja, Daruvar, Krnjak).

U svakom gradu povodom otvorenja izložbe organizirati ćemo i javni događaj koji će biti otvoren za sve građanke i građane na kojima će moći malim prilozima doprinijeti osiguranju stipendija siromašnoj djeci koje je pokrenula velika humanitarka Desa Baković doniranjem 600.000,00Kn od prodaje vlastitog stana.

Ukoliko želite izložbu i javni događaj u svom gradu ili imate drugih i novih ideja od srca ćemo biti zahvalni da nam se javite na ivan.blazevic@solidarna.hr.

Ovaj projekt provodi SOLIDARNA – zaklada za ljudska prava i solidarnost u sklopu programa „Kultura u zajednici“, uz financijsku podršku Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu i Atlantic Grupe.

contact upload

Prijavi se
na natječaj

Solidarna – Zaklada za ljudska prava i solidarnost
Trg kralja Petra Krešimira IV br. 2, II. kat, 10 000 Zagreb
Email: info@solidarna.hr
Tel: + 385 1 5544 722
OIB: 77689629939