bg image

POZIV – intro

 

 

 

POZIV

na natječaj

bg image

Natječaj

VOLIŠ FOTKATI?

STALO TI JE DO SVIJETA OKO SEBE?

POŠALJI SVOJU TEMATSKU FOTKU NA FOTO NATJEČAJ ELLIE ON THE ROAD

Neka tvoja fotka postane dio digitalne&putujuće izložbe!

Kreativni projekt Ellie on the Road  kreće povodom 70. obljetnice Opće deklaracije o ljudskim pravima, a posvećen je Eleanor Roosevelt, Prvoj dami svijeta koja je kao predsjednica prvog  Odbora za ljudska prava Ujedinjenih naroda bila ključna za njezino donošenje 10. prosinca 1948. godine.

Kroz  tematski foto natječaj za mlade kojeg je osmislila grupa mladih iz Gunje, Siska i Zagreba želimo vizualno prikazati temeljne vrijednosti  čovječanstva i prava koja nam svima pripadaju kao ljudima u bilo kojem dijelu svijetu, bez obzira na boju kože, spol, seksualnost, vjeroispovijest, socijalni status, jezik, političko ili drugo mišljenje. Ideja je da se kroz digitalnu (web) te kroz putujuću izložbu mladi fotografi/kinje svim mladima  približe koncept ljudskih prava i odgovornosti koje proizlaze iz njih.

Zato te trebamo!  Pokaži nam svojom autorskom fotografijom kako vidiš sljedeće temeljne pojmove na kojima počiva Opća deklaracija o pravima čovjeka. Odaberi jedan ili više pojmova i pošalji nam svoju tematsku fotku.

DOM PRIVATNOST OBRAZOVANJE
RAD SOLIDARNOST KULTURA&KREATIVA
ŽIVOT JEDNAKOST DOSTOJANSTVO
SLOBODA SIGURNOST ODGOVORNOST

Posebno nas zanima kako tvoje oko, um i kamera vide i bilježe tu vrijednost  u praksi  – u tvom susjedstvu, školi, mjestu  – pokaži  nam kako te vrijednosti ŽIVE ili NE ŽIVE u tvojoj stvarnosti.

Svakoj fotki daj naslov, a uz nju nam pošalji i svoj kratki komentar  kojeg također namjeravamo objaviti.

Svoj fotografski rad nam pošalji do 12.11. na Instagram: Foundation SOLIDARNA ili na Facebook, ili na email ivan.blazevic@solidarna.hr ili preko web formulara na našim stranicama.

Od pristiglih fotografija stručni fotografski žiri odabrat će najbolje od kojih će se napraviti digitalna izložba ljudskih prava , foto kalendar,  putujuća izložba i popratni kulturni i dobrotvorni događaji Ellie on the Road koju interaktivno želimo pokazati što više mladih širom RH, a 5 gradova imamo već u planu (Zagreb, Sisak, Gunja, Daruvar, Krnjak).  Najbolja tri rada bit će nagrađena, a svi odabrani autori bit će pozvani da sudjeluju u našem tematskom programu na Human Rights Film Festivalu u Zagrebu 8.-10. 12. 2018.

3. mjesto: Fierce Women karte + Fierce Women torba + godišnja pretplata na DigitalFoto
2. mjesto: camera tripod + Fierce Women karte + Fierce Women torba + godišnja pretplata na DigitalFoto
1. mjesto: urban backpack + Fierce Women karte + Fierce Women torba + godišnja pretplata na DigitalFoto

Ukoliko želite izložbu i javni događaj „Ellie on the Road“ u svom gradu ili imate drugih i novih ideja kako ovaj projekt učiniti što bogatijim i zanimljivijim, od srca ćemo biti zahvalni da nam se javite na FB Zaklade SOLIDARNA ili na ivan.blazevic@solidarna.hr.

Ovaj projekt provodi SOLIDARNA – zaklada za ljudska prava i solidarnost u sklopu programa „Kultura u zajednici“, uz financijsku  podršku Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu i Atlantic Grupe.