bg image

PRAVILA NATJEČAJA – intro

 

 

 

Ellie on the Road

Pravila natječaja

bg image

Pravila natječaja

Pravila Foto-natječaja “Ellie on the Road”:

 1. Svi izrazi u Pravilima Foto-natječaja koji imaju rodno značenje pisani u jednom rodu odnose se na sve rodove jednako.
 2. Foto natječaj „Ellie on the Road“ otvoren je za sve profesionalne i amaterske fotografkinje i fotografe do 25 godina starosti.
 3. Dopuštene su prijave fotografija više fotografa zajedno.
 4. Fotografi moraju biti autori prijavljenih fotografija.
 5. Svaki fotograf može prijaviti maksimalno 5 fotografija.
 6. Fotografije mogu biti prijavljene bez obzira jesu li prije već objavljene.
 7. Izabrane fotografije će se koristiti za digitalnu i putujuću izložbu. Prijavljene fotografije moraju zadovoljati sljedeće uvjete:
  – fotografije moraju biti poslane u originalnoj veličini pixela (osim ako su rezane/cropane). Nije dozvoljeno mijenjati rezoluciju fotografija.
  – fotografije se moraju poslati u JPEG formatu. Odabrane fotografije koristiti će se za reprodukciju visoke kvalitete.
 8. Na fotografijama ne smije biti dodanih logotipova i/ili imena autora, foto-klubova ili drugih agencija.
 9. Sve fotografije moraju biti imenovane po pojmu koji predstavlja i imenom autora (npr. Dostojanstvo_Ivan_Ivic.jpeg).
 10. Sadržaj slike ne smije se mijenjati dodavanjem, preuređivanjem, preusmjeravanjem, iskrivljavanjem ili uklanjanjem ljudi i / ili objekata iz okvira, s dvije iznimke:
  – Dopušteno je rezanje slike (cropanje) kojima se uklanja nepotrebne detalje;
  – Dopušteno je uklanjanje prašine senzora ili ogrebotina nastalih pri skeniranju negativa.
 11. Dopuštena su prilagodba boje ili pretvorbe u grayscale koje ne mijenjaju sadržaj fotografije.
 12. Fotografije se mogu prijaviti na natječaj:
  a) putem e-maila na blazevic@solidarna.hr
  b) učitavanjem (uploadanjem) na stranici ellie.solidarna.hr/natjecaj
  c) slanjem fotografije preko Facebook Messengera na facebook.com/solidarna/
  d) slanjem u poruci (DM) preko Instagrama na @solidarna.foundation
 13. Rok za slanje fotografija je 12.11. u 23:59h (CET+1).
 14. Odabir fotografija za digitalnu i putujuću izložbu izvršit će stručni žiri od 5 članova i članica u roku od 5 dana od završetka natječaja.
 15. Nakon odabira kontaktirati ćemo direktno fotografe radi slanja originalne slike u formatu prilagođenom za potrebe izložbe i radi preuzimanja nagrada.
 16. Po odluci stručnog žirija tri najbolje fotografije dobiti će nagrade i biti pozvani na otvorenje izložbe na Human Rights Film Festivalu u Zagrebu 3.12.2018.
 17. Za odabrane fotografije nositelji autorskih prava dodjeljuju Zakladi SOLIDARNA neograničenu neisključivu upotrebu slika visoke razlučivosti za aktivnosti na svim medijima, uključujući društvene medije, online i tisak, u odnosu na natječaj, izložbu, godišnjak, javnost arhive i sve promotivne i edukativne aktivnosti za i pod pokroviteljstvom Zaklade SOLIDARNA, bez ikakve naknade.
 18. Za sve slike osim odabranih fotografija, vlasnici autorskih prava dodjeljuju Zakladi SOLIDARNA ne-ekskluzivnu uporabu slika niske rezolucije u nejavnom arhivu za svoje obrazovne i istraživačke aktivnosti, bez ikakve naknade.
 19. Pravila sudjelovanja i svi sporovi, postupci ili zahtjevi bilo koje prirode koji proizlaze ili na bilo koji način odnose na pravila o sudjelovanju (uključujući bilo kakve izvanugovorne sporove ili zahtjeve), uređuju se hrvatskim zakonima.
 20. Uvjeti navedeni u Pravilima foto-natječaja su obvezujući, a Zaklada SOLIDARNA zadržava pravo odbiti ili isključiti bilo koju prijavu po vlastitom nahođenju.